Mit jelent a változókor, hogyan enyhíthetők az egyes tünetek?

A menopauza kora nőről nőre változik, de általában 50 és 55 év között fordul elő a nők életében. Mielőtt ez megtörténne, előfordulhat rendszertelen menstruáció, vérzés a menstruációk között, rendszertelen vérzés (például erős egy hónapban, vizes a következőben), először erős, majd néhány évvel később enyhébb vérzés. A normális menstruáció nem az egyetlen jele a közelgő menopauzának. A hirtelen erős vérzés változó korban azonban normálisnak tekinthető. Számos tünet jelentkezik, mielőtt a progeszteron termelés teljesen leállna. Bár az ösztrogén és a progeszteronszint egy ideig magas, utána már nem termel többet, ami még több problémát okoz. A perimenopauzán áteső nők egyik leggyakoribb tünete a hőhullámok és a fokozott izzadás, valamint az arcvörösség. Ezenkívül a csontok hamarabb veszíthetnek sűrűségéből azoknál, akik hajlamosak a csontritkulásra, és sok nő tapasztal megmagyarázhatatlan súlygyarapodást, szapora szívverést, szédülést, fejfájást, hajhullást és száraz bőrt vagy hüvelyszárazságot.

Innen lehet tudni, hogy már elkezdődött…

A menopauza kora nőről nőre változik, de általában 50 és 55 év között fordul elő. Mielőtt ez megtörténne, előfordulhat rendszertelen menstruáció, vérzés a menstruációk között, rendszertelen vérzés (például erős egy hónapban, vizes a következőben), először erős, majd néhány évvel később enyhébb vérzés. A normális menstruáció nem az egyetlen jele a közelgő menopauzának. Számos tünet jelentkezik, mielőtt a progeszteron termelés teljesen leállna. Bár az ösztrogén szintje egy ideig magas, utána már nem termel többet, ami még több problémát okoz. A perimenopauzán áteső nők egyik leggyakoribb tünete a hőhullámok és a fokozott izzadás, valamint az arcvörösség. Ezenkívül a csontok hamarabb veszíthetnek sűrűségéből azoknál, akik hajlamosak a csontritkulásra, és sok nő tapasztal megmagyarázhatatlan súlygyarapodást, szapora szívverést, szédülést, fejfájást, hajhullást és száraz bőrt vagy hüvelyszárazságot.

A kisvirágú füzike, így segíthet!

Nőknek: Gyulladáscsökkentő hatása miatt a szervezet hólyagmirigyében fellépő működési zavarokat is oldja. A kisvirágú füzike tea nőknek is ajánlott az alvásra való képtelenség, hólyagproblémák és vizelettartási nehézségek megelőzésére, illetve gyógyítására. Emellett segíti a változókorban szenvedő nőket.

Férfiaknak: Ez az egyik legjobb természetes gyógymód a férfiak egészségére. Pozitív hatással van a húgyúti fertőzésekre, a jóindulatú prosztata-megnagyobbodásra és a hólyaghurutra, növeli az éjszakai vizelet mennyiségét, ezáltal lehetővé teszi a nyugodtabb alvást. Rendszeres fogyasztása esetén segít a prosztata problémák leküzdésében is. Emellett a sivatagi datolya a (diosgeninne) is szintén jótékony hatással szolgál.

Próbáld ki most táplálékkiegészítőinket!