Víz

Miért az egyik legfontosabb ásványi anyag a jód?

Jód, egy ásványi anyag, amely természetesen megtalálható a föld talajában és az óceán vizekben. Sok sós víz és növényi alapú élelmiszer tartalmaz jódot, a legszélesebb körben jódozott sóban érhető el. A jód nélkülözhetetlen a szervezetünk számára. Támogatja a hormontermelést és…

Tovább
Változókor

Mit jelent a változókor, hogyan enyhíthetők az egyes tünetek?

A premenopauza vagy a nő utolsó menstruációjáig tartó idő gyakori a harmincas éveik végén járó nőknél. Ennek a folyamatnak a kezdetét azonban nem lehet megjósolni. A tünetek azonban meglehetősen könnyen felismerhetők, hiszen hormonális változások – a progeszteronszint csökkenése – okozzák,…

Tovább
maca gyökér a legjobb a „motoros gyógynövény”

Miért a maca gyökér a legjobb a „motoros gyógynövény”?

A maca gyökér erősíti az immunrendszert. A perui Andokban őshonos maca (Lepidium meyenii), más néven perui zsázsa hozzájárul a fizikai és szellemi teljesítményhez, növeli a kitartást, szerepe van az optimális állóképesség, a jó közérzet és vitalitás fenntartásában.

Tovább
Vadgesztenye

Mire jó a vadgesztenye mag?

A vadgesztenye a Balkán-félszigeten őshonos fa. Kivonatának erős gyulladáscsökkentő tulajdonsága van, javítja a vér áramlását az erekben, erős antioxidánsokat tartalmaz, gazdag flavonoid vegyületekben. A vadgesztenye kivonat fő aktív összetevője az eszcin (aescin), amit számos egészségügyi előnye miatt többször vizsgáltak már.

Tovább
Szárított gyógynővények

Nyugtató gyógynövények

A huszonegyedik századnak mondhatni velejárója a rohanó életmód és az azzal járó rengeteg stressz. Sok esetben a stresszt gyógyszeresen kezelik, ami súlyos esetben érthető, azonban enyhébb esetben érdemes egyéb alternatíva után nézni, például gyógynövényeket alkalmazni.

Tovább