Ezeket a vitaminokat érdemes szedni a pajzsmirigy-alulműködésben szenvedőknek

Ha a pajzsmirigy nem működik megfelelően, fennáll annak a veszélye, hogy olyan tünetek jelentkeznek, mint a súlygyarapodás, hőérzékenység és állandó hidegérzet. Ha ezeket a tüneteket észleled, fontos, hogy orvosod tanácsát követve kérj segítséget. Néha hormonkezelésre lehet szükség a pajzsmirigy normális működésének helyreállításához.

A jódhiány okozhat pajzsmirigy-alulműködést

Sok alulműködő pajzsmirigyben szenvedő beteg nem tudja szervezetében az inaktív T4 pajzsmirigyhormont aktív T3 formává alakítani. Ez a jódhiány miatt következik be, amely állapot könnyen korrigálható, ha étrended természetes jódforrásokkal, például tenger gyümölcseivel és hínárral egészíti ki.

A gyulladás ellenszere: cink és szelén

Számos tanulmány kimutatta, hogy a magas szelén- és cinktartalmú élelmiszerek segíthetnek megvédeni a szervezetet gyulladástól. Néhány ilyen élelmiszer közé tartozik az osztriga, a tonhal, a homár, a garnélarák és a hal, valamint a hüvelyesek, a gombák és a teljes kiőrlésű gabonák.

A hal az egyik legjobb szelénforrás, amely szervezeted egyik legfontosabb antioxidánsa. Ha növeli a hal és más szelénben gazdag élelmiszerek fogyasztását, segíthet a szervezetben fellépő gyulladások leküzdésében.

D- és C-vitamin az immunrendszernek

Az is fontos, hogy gondoskodj a szervezeted D- és C-vitamin-szükségletéről, miközben kezeled a pajzsmirigy alulműködésed. Mivel ezek a vitaminok erősítik az általános immunitást, mindig előnyös megfelelő bevitelük biztosítása. Minél erősebb az immunrendszer, annál kisebb a kockázata a különböző fertőzések kialakulásának alulműködő pajzsmirigy esetén.

A- és B-vitamin a pajzsmirigyműködés érdekében

Az egyik legfontosabb vitamin a B12-vitamin. Ez a vitamin segíti az agy normál működését, mert nagy mennyiségben van jelen a vörösvértestek hemoglobinjában. Ez teszi őt felelőssé azért, hogy a vörösvértestek tipikus színüket adják. Ezenkívül a B12-vitamin fontos szerepet játszik idegrendszerünk fenntartásában, és véd a vérszegénységtől is. A B12-vitamin másik nem lényegtelen funkciója, hogy befolyásolja az anyagcserét, és így kordában tartja a koleszterinszintet.

Az A-vitamin, mint a zsírban oldódó vitaminok egyike, különösen szabályozza a jód anyagcserét a pajzsmirigyben és a vér koleszterinszintjét. Ezért szükséges a pajzsmirigy egészséges működésének fenntartása. A hiány a pajzsmirigy alulműködését okozhatja, a túlzott fogyasztás pedig a túlműködés (túlműködés) miatt káros hatásokat is okozhat. Ezért javasoljuk, hogy a táplálékkiegészítők helyett inkább természetes, A-vitamint tartalmazó élelmiszereket fogyasszunk, mert a túl sok A-vitamin is problémákat okozhat.

Próbáld ki most táplálékkiegészítőinket!