Hasznos tippek a vese védelmében!

A vese bab alakú páros szerv, amely a hasüreg hátsó részében helyezkedik el. Fontos feladatot lát el a szervezetben, ugyanis folyamatosan szűri a keringő vért, annak érdekében, hogy eltávolítsa belőle a felesleges salakanyagokat, melléktermékeket és folyadékokat, amik aztán folyékony formában távoznak a szervezetből. Mivel ilyen fontos szervről van szó, ezért nagyon fontos tenni egészsége érdekében. Az alábbiakban adunk néhány tippet, amelyek sokat segíthetnek a vese egészségének megőrzésében.

Bő folyadék fogyasztás és időben való mosdó látogatás

Habár a vese feladata a méreganyagok kiszűrése a vérből, érdemes támogatni, annak érdekében, hogy egyszerűen képes legyen elvégezni feladatát. Ezt leginkább a kellő folyadékfogyasztás biztosítja, lehetőség szerint víz és gyógytea formájában. A legrosszabb opció a cukros üdítőitalok fogyasztása. Sokan egészségesnek gondolják a gyümölcsleveket, azonban érdemes tudni, hogy ezek rengeteg gyümölcscukrot tartalmaznak, ezért nem a legokosabb dolog ezek töméntelen fogyasztása.

Sajnos sokakat érintő probléma, hogy nem mennek el mosdóba, még abban az esetben sem, ha egyébként érzik a természet hívó szavát. Pedig nem a legokosabb döntés visszatartani a késztetést a mosdó használatra, ugyanis a vizelet visszatartás növeli a vizelet nyomást és hosszútávon vese problémákat eredményezhet.

Az egészséges életmód szerepe

Az egészséges életmód kiválóan támogatja a vesék egészségét. Semmi sem lehet olyan hatékony vesevédő, mint az egészséges életmód, például a változatos, tápanyagokban gazdag étkezés és a kellő pihenés. Az alvás fontoságát nagyon sokan alábecsülik, ami nagy hiba, hiszen a krónikus alváshiány számos betegség kialakulásához hozzájárulhat. Alvás során a szervezet regenerálódik, így többek közt a sérült veseszövetek regenerációjára is sor kerül. Ha viszont hosszú időn keresztül a szükségesnél kevesebbet alszunk, akkor idővel az megbosszulja magát.

Az étkezés kapcsán arra érdemes figyelni, hogy az étrend ne legyen tele túlzott állati fehérjékből, mivel főként a vörös húsok megterhelik a veséket. Sajnos pusztán étkezéssel nem lehet kellő tápanyagot bevinni a szervezetbe, ezért érdemes lehet olyan vesevédő vitaminok fogyasztására, mint a magnézium és a B6-vitamin. Ezeknek elsősorban a vesekő kialakulásának csökkentésében van nagy szerepük.

Próbáld ki most táplálékkiegészítőinket!