Íme a top legjobb ízületvédő anyagok

Ha megfázással vagy influenzával küzdesz, már tudod, hogy a C-vitamint be kell vinni a szervezetedbe az immunrendszer erősítéséhez. Ha azonban ízületi fájdalmaid vagy gyulladásaid vannak, akkor valószínűleg nem tudod, hogy melyek azok a vitaminok, amelyek a legjobbak a tünetek enyhítésére.

A Glükózamin

A glükózamin Európában és Ázsiában értékesített étrend-kiegészítő. Garnélarák és más kagylók, köztük rák és homár héjából készül. A glükózamin szerkezetet ad a szöveteknek, és segíti a porcok képződését, amelyek tompítják az egymás ellen mozgó csontokat.

A Kondroitin

A kondroitin egy tabletta formájában megjelenő kiegészítő, amely fokozza a kollagént és így karbantartja a porcokat. A csontok és ízületek fejlődéséhez szükséges növekedési hormonokat és D-vitamint is felszabadítja.

A Kollagén

A Kollagén a kötőszövet egyik alapvető eleme, amely lehetővé teszi a szervezet számára a sejtek összekapcsolását. Ez a fehérje azért jelentős szerepet játszik a csontokban, az izmokban, az inakban és a hajban. A kollagént tartalmazó étrend-kiegészítők fogyasztása elősegítheti, hogy szervezeted megfelelő mennyiségben jusson el ebből a fontos fehérjéből.

A legjobb ízületvédő vitaminok

Nem csak a mozgáshiány okozhat ízületi és izom problémákat. Valójában nagyon is előfordulhat ízületi fájdalom és izomfájdalom, még akkor is, ha rendszeresen sportolsz, egyszerűen azért, mert előfordulhat, hogy szervezeted nem kap elegendő tápanyagot. Ezért fontos, hogy minden nap fogyasszunk olyan vitaminokat, mint a C- és D-vitamin, a B6-, B12- és E-vitamin, valamint kalcium, magnézium, cink és szelén.

MSM

Az MSM nagyon fontos tápanyag, és nélkülözhetetlen az emberi test anyagcseréjéhez. Segíti a kötőszövetek és enzimek létrehozását. Kiváló ízületi fájdalmak és bursitis esetén. Ha természetesen szeretnéd kiegészíteni étrended, próbáld ki a tejtermékeket, a tojást, a szóját és a káposztát.

Próbáld ki most táplálékkiegészítőinket!