Miért a maca gyökér a legjobb a „motoros gyógynövény”?

A maca gyökér erősíti az immunrendszert. A perui Andokban őshonos maca (Lepidium meyenii), más néven perui zsázsa hozzájárul a fizikai és szellemi teljesítményhez, növeli a kitartást, szerepe van az optimális állóképesség, a jó közérzet és vitalitás fenntartásában.

Az Ashwaghanda növeli az energiaszintet, csökkenti a fáradtságot, növeli az állóképességet.

Miért jó a szervezetünknek?

A maca gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, valamint számos esszenciális nyomelemben. Nagy mennyiségben tartalmaz A-, B1-, B2-, B3-, C- és D-vitamint, kalciumot, káliumot és cinket. A mentol és az iganin két olyan vegyület, amely a maca gyökérben található. A magas fehérje- és alacsony zsírtartalom mellett a maca szénhidrátokat és esszenciális aminosavakat is tartalmaz. Köztudott, hogy hozzájárul a szervezet természetes egyensúlyához, ezért volt olyan népszerű a perui bennszülött indiánok körében. Bár más természetes növényi formákat is fogyasztottak, a kellemetlen földes íz ellenére.

Milyen más hatást gyakorol még a szervezetre?

Széleskörű hatást gyakorol szervezetünkre. Az immunrendszer erősítése mellett a következőkre is képes:

Stressz ellen: maca gyökér a stressz és a szorongás szélsőséges érlelésének csökkentését is tartalmazza, növekedik a tűrőképességünk és energetizáló hatással is van a szervezetünkre.

Memória, tanulás: növeli a mentális mozgékonyságot, az információ-asszimilációs és -feldolgozási képességünket, ami magasabb kognitív teljesítményt eredményez. Mindezt úgy, hogy nem okoz koffein függőséget vagy függőséget.

Libidó: javítja a libidót és növeli a szexuális vágyat férfiaknál és nőknél egyaránt.

Energiaszint: pozitív hatással van a szervezetre, növeli az energiaszintet és a koncentrációt. A sportos emberek manapság is használják izomépítésre.

Termékenység: A maca gyökeret, az Andokban őshonos növényt évszázadok óta használják Peru őslakos kultúrájában. Ismeretes a termékenységet javító képességéről, valamint javítja a fizikai állóképességet és az állóképességet.

Hormonegyensúly: A hormonháztartás optimalizálása a pajzsmirigy, a mellékvesék és a hasnyálmirigy működésére is pozitív hatással van. Ezen túlmenően az aknés problémákkal is megbirkózik, így szépítő hatása van, és fokozott hajnövekedést biztosít.

Általános egészség: A C-vitamin gazdasága révén, támogatja az egészséges immunrendszert, beleértve a bőrt és a kötőszövetet is. A C-vitamin emellett antioxidáns, és segít fenntartani a csontok, porcok, fogak, körmök és más kötőszövetek egészséges kollagén termelését.