Miért pótolhatatlan a multivitamin, a gyerekek szervezete számára?

Szülőként mindannyian törekszünk, hogy gyermekünk egészsége semmibe se szenvedjen hiányt, elkerüljék a betegségek és ne gátolja semmi sem a fejlődésben. Gyermekeink szervezete fiatal korban rendkívül sérülékeny, nincs kellőképpen felkészülve az új kórokozók, vírusok és baktériumok legyőzéséhez. Ezért fontos, hogy ne csak óvjuk, hanem erősítsük is az immunrendszerüket, csontozatukat és kötőszöveteiket, hogy bátran felvegyék a harcot, bármilyen akadály ellen. Ebben segít a multivitamin gyerekeknek.

Milyen vitaminokra van szüksége a gyerekeknek?

A C-vitaminnak fontos szerepe van az immunrendszer helyes működésében, továbbá hozzájárul a fogak épségéhez és a sebek gyógyulásához.

 A D-vitamin a kalciummal együtt a csontokért felel. A jód a pajzsmirigy helyes működésében játszik fontos szerepet.

 A-vitamin pedig hozzájárul a jó látáshoz és a bőr normál állapotának a fenntartásához.

A B-vitamin komplex tagjai részt vesznek a szénhidrát anyagcserében és megvédik a gyerekeket a cukor okozta szellemi kimerüléstől.

A magnézium amellett, hogy jót tesz az idegrendszernek és az izmoknak. a csontoknak is fontos, főleg azoknak a gyerekeknek, akik még fejlődésben vannak. Étrendjüket érdemes kiegészíteni külön magnéziummal, és D-vitaminnal, mert ezek segítik a kalcium hasznosulását.

Hogyan válasszunk multivitamint a gyerekeknek?

Fontos, hogy benne legyen az összes vitamin (a b-vitamin család tagjai is), valamint ásványi anyagok és nyomelemek (kalcium, magnézium, réz, cink…stb) egyaránt. Napjainkban a legtöbb tápanyag-kutató megkérdőjelezi, hogy vajon a javasolt napi bevitel(NRV) valóban elegendő-e. Ne ijedjünk meg, ha egy termék, amit megvásárolunk az ajánlott napi mennyiség többszörösét tartalmazza. Igazából ezek azok a termékek, amiknek tényleg van valami értéke!

A legtöbb makroanyaghoz manapság már táplálékkiegészítők segítségével könnyedén hozzáférhetünk. Azonban fontos megemlíteni, hogy hatásuk kifejezetten kúraszerű alkalmazás során észlelhető.

Próbáld ki most táplálékkiegészítőinket!