Ne csak a konditerembe fogyaszd! – Tények a kollagénről

Nagyon sokat kell tudni a kollagénről, ezért azért vagyunk itt, hogy segítsünk megérteni ennek az erős fehérjének az alapjait. A bőr rugalmasságának megőrzésében és a fiatalság megőrzésében betöltött szerepétől kezdve az erősebb csontok és izmok építéséig nem meglepő, hogy számtalan híresség esküszik az előnyeire.

Mi is a kollagén?

A szervezetben legnagyobb mennyiségben előforduló fehérje, a kollagén a kötőszövetek egyik fő alkotóeleme. Aminosavakból áll, amelyek a test különböző szöveteiben – beleértve a csontokat, ízületeket, bőrt és belső szerveket – strukturális fehérjéket alkotnak. Fő feladata a kötőszöveti struktúrák szilárdságának és integritásának megőrzése.

A kollagén az egyik legszélesebb körben megtalálható fehérje szervezetünkben, de számos funkciója van. Az eddig azonosított több mint 28 különböző típusú kollagén közül három fő típus a fontos számunkra: I., II. És III. s. Mindegyiknek más a szerepe a testünkben.

  1. I.  Ez a leggyakoribb típus, és ez biztosítja a szervezetünkben lévő kollagén 90%-át. Sűrű rostjai vannak, amelyek szerkezetet biztosítanak a bőrnek, a csontoknak, az inaknak, az ínszalagoknak és a fogaknak.
  2.  II. A porc fő alkotóeleme, és segít megőrizni az ízületek működését.
  3. III.  A megfelelő kollagén megfelelő támogatást nyújt szervezetének, különösen, ha egészséges életmódra vágyik. Segítségével megőrizheti a bőr fiatalos megjelenését és rugalmasságát.

Miért is jó a bőrünknek?

Bőrünk három rétegből áll: az epidermiszből, a dermiszből és a hypodermisből. Kollagénünk nagy része a középső rétegben található, ami erősíti kötőszövetünket. Rugalmasságot biztosít bőrünknek, így egész nap sima és rugalmas marad. Kollagénünk segít leküzdeni a bőr öregedését azáltal, hogy megőrzi feszességét, rugalmasságát és rugalmasságát, miközben megakadályozza a ráncok túl korai megjelenését.

Mint étrend-kiegészítő…

A kollagén-kiegészítő szedésének fő oka az, hogy az életkor előrehaladtával egyre kevesebbet termelünk belőle. Valójában 25 éves korunkra szervezetünk az összes kollagén nagyjából 80%-át állítja elő, de ebben a korban a kollagénünk 1%-át is elveszítjük évente. Más tényezők, mint például az UV-sugárzásnak való kitettség, a dohányzás és a környezetszennyezés szintén felgyorsítják a kollagénfehérjék lebomlását, és a bőr idő előtti öregedését okozzák. Egy nagyszerű kollagén-kiegészítő használatával helyreállíthatja bőre egészségét!

Ezek miatt érdemes szedni őket

  • felgyorsítja a kollagéntermelést a bőr mély irharétegében
  • lehetővé tesszük egészséges öregedését
  • javítjuk a bőr rugalmasságát, hidratáltságát
  • csökkentjük ráncokat

Próbáld ki most táplálékkiegészítőinket!