Pajzsmirigy vitamin

Napjainkban a pajzsmirigy probléma mondhatni tömegbetegséggé nőtte magát. Gyakori előfordulása akár az alulműködésének, akár a pajzsmirigy túlműködésnek. A konkrétabb, orvosok által kiírt gyógyszerek mellett, különböző vitaminokkal is hozzájárulhatunk pajzsmirigyünk megfelelő működéséhez.

Azonban fontos odafigyelni a vitamin fogyasztás során a következőkre

  • Nem helyettesítik az orvosi kezeléseket, konzultációkat: az első és legfontosabb, hogy bár a vitaminok, táplálékkiegészítők nagy segítséget nyújthatnak a pajzsmirigy problémákkal szenvedőknek, ám nem helyettesíti sem az orvosi konzultációt, sem a gyógyszeres kezelést! Amennyiben a laborértékek alapján valakinél kiderül, hogy pajzsmirigy zavarral küzd, úgy mindenképp keressen fel endokrinológust, hiszen egyrészt további vizsgálatokat rendelhet el, másrészt vannak olyan állapotok, amelyek esetén szükség van gyógyszeres kezelésre is.
  • Nem minden esetben tesz jót: A jód sokak fejében úgy él, mint egy aduász pajzsmirigy zavarok esetén, így többen a jódhoz nyúlnak, hogy javítsanak az állapotukon. Pedig érdemes tudni, hogy nem mindenkinek való a jód, mivel vannak olyan zavarok, amikor súlyosbítja a zavart. Ilyen pl. pajzsmirigy túlműködés. A pajzsmirigy gyulladáskor a pontos diagnózis felállítása szükséges a kiegészítő vitamin-, ásványi anyag pótlás megadásához. Valamint arra is oda kell figyelni, hogy a vitamin komplexek összetevőit alaposan el kell olvasni, ugyanis a legtöbb tartalmaz jódot is.
  • Ne egyszerre vegye be a pajzsmirigy gyógyszerrel: A pajzsmirigy gyógyszereket lehetőleg reggel, éhgyomorra kell bevenni, és kb. 1 órát várjon a reggelivel, kávéval! Ügyeljen arra, hogy akkor csakis a pajzsmirigy gyógyszert vegye be, és teljen el idő a többi kapszula bevétele előtt, mivel ronthatja a gyógyszer felszívódását.
  • Kérje ki Orvosa véleményét: Valamint végül, de nem utolsó sorban fontos hogy minden esetben kérje ki orvosa véleményét a vitaminok, táplálék kiegészítők megvásárlása, fogyasztása előtt.

Pajzsmirigy vitaminok

A pajzsmirigy alulműködés esetén a gyulladáscsökkentő, antioxidáns anyagokat tartalmazó vitaminok, hozzájárulhatnak a pajzsmirigyben zajló gyulladásos folyamatok csillapításához. Ez által ösztönzi, a pajzsmirigyet ezáltal hozzájárul az egyensúly kialakulásához.

Illetve a C-, D- vitamin is sokat segíthet ebben az esetben.

Pajzsmirigy túlműködés esetében súlyosságától függően, alkalmazhatunk B-vitamint, magnéziumot, szelént.

Próbáld ki most táplálékkiegészítőinket!