Tüdővédő vitaminok és ásványi anyagok

A tüdő és a légzőrendszer egészségére manapság különösen fontos gondot fordítani, hiszen a légszennyezés, szezonális vírusos és bakteriális fertőzések sosem jelentettek olyan nagy problémát, mint napjainkban. A tüdő egészségét többféleképp lehet támogatni, például sóbarlang látogatásával, az otthoni környezet gyakori szellőztetésével és tisztán tartásával, valamint ásványi anyagok és vitaminok bevitelével.

Fontos vitaminok és ásványi anyagok a tüdő egészsége érdekében

Téves gondolat, hogy a tüdő egészsége nem támogatható vitaminok és ásványi anyagok fogyasztása által. Multivitamin készítmény fogyasztására mindenkinek szüksége volna, ugyanis még az igazán változatos, tápanyagokban gazdag étkezéssel sem lehet minden fontos vitamint és ásványi anyagot bevinni a szervezetbe.

C-vitamin

A C-vitamin a legtöbbet ajánlott vitamin légúti fertőzések esetén, ugyanis alkalmazásával a betegség időtartama és súlyossága is lerövidíthető. Nagyon erős antioxidáns, ezért a tüdőfunkciókat is képes javítani, illetve a tüdő általános egészségéhez is hozzájárul.

E-vitamin

Az E-vitamin a C-vitaminhoz hasonlóan nagyon fontos antioxidáns, melyet többek közt gyulladáscsökkentő tulajdonsága miatt érdemes szedni. Az alacsony E-vitamin bevitel következtében az asztmás tünetek felerősödhetnek, súlyosabbá válhatnak. Ráadásul asztmás és nem asztmás személyek esetében is segít az E-vitamin kivédeni a hörgőszűkületet, amelyet a levegőben lévő ózon okoz.

D-vitamin

A D-vitamin minden szempontból az egyik legfontosabb vitamin, ezért fogyasztása mindenkinek indokolt volna. Ez különösen a téli időszakra igaz, amikor a napfény hiány következtében könnyen D-vitamin hiányos állapot alakul ki. A D-vitamin alacsony szintje a szervezetben különösen azért jelent problémát, mert megnő az asztma, a hörghurut, a ziháló légzés és az egyéb különféle légúti megbetegedések kockázata. Mivel pusztán étkezéssel szinte lehetetlen elegendő vitamint bevinni a szervezetbe, célszerű étrend- kiegészítő vitamin készítményt szedni.

A-vitamin

Az A-vitamin köztudottan a szem egészségéhez járul hozzá, ugyanakkor érdemes azzal is tisztában lenni, hogy az A vitamin a tüdő normál működését, valamint fejlődését is elősegíti.

Annak érdekében, hogy a tüdő hosszú időn keresztül megőrizze egészségét és a tüdő funkciók megfelelően működjenek, célszerű a fentebb említett úgy mondd tüdővitamin alkalmazását is beiktatni a mindennapokba. A legjobb egy komplex multivitamin vásárlása és szedése!

Próbáld ki most táplálékkiegészítőinket!