Vitaminok a férfiak számára

Tudtad már, hogy a vitaminok mindenki számára fontosak. A legújabb kutatások és tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy az egyes nemek szervezetének igényei között még nagyobb különbségek mutatkoznak, különösen bizonyos vitaminok esetében. A nem már évtizedek óta része a vitaminszükségletnek, és ezeket általában táblázatként tüntetik fel, így könnyen megtudhatja, hogy az egyes esszenciális vitaminokból mennyire van szükség. Az elmúlt években világossá vált, hogy bizonyos vitaminok a férfiak számára is fontosak, mint azt korábban gondolták. Egyre több férfi szenved a stressztől, a kimerültségtől és a libidó hiányától, ami befolyásolja szellemi és fizikai erejüket, valamint szexuális életüket.

Fontos, hogy tisztában legyünk az életkor előrehaladtával szükséges vitaminokkal. A test idővel változik, és az egészség megőrzéséhez kiegészítőkre van szükség. További információ itt. Az antioxidánsokban gazdag vitaminok segítenek megelőzni a stressz okozta károsodásokat azáltal, hogy kioltják a szabad gyököket, amelyek egy hosszú irodai nap során felhalmozódnak. Bár nem képesek kezelni a stressz tényleges okát, semlegesíthetik a „reaktív oxigénfajokat”, amelyek gyakran elpusztítják az élő szöveteket; ide tartoznak maguk a testszövetek is. A szabad gyökök károsíthatják a sejteket, és néha kontrollálatlan növekedést okozhatnak, és daganatokká fejlődhetnek – ami számos gyakori betegséghez vezethet, amelyek csak nem félelmetesek! De az orvosok nem csak a szabad gyököket hibáztatják a daganatokért, hanem hozzájárulnak a ráncok és a napfoltok kialakulásához is, mert felgyorsítják a bőr öregedését!

C-vitamin

A C-vitamin jól ismert antioxidáns és az immunrendszer segítője. Nem meglepő, hogy a hideg téli vagy influenza szezonban kérjük ezt a vitamint a gyógyszertárban, mert többféleképpen segít a stresszen, a fáradtságon és a betegségek leküzdésében. Furcsa vitamin: csak két állatfaj, az oroszlánfóka és az ember tudja maga előállítani. Minden más állatnak is be kell nyelnie a táplálékából. Ez a vitamin azért kapta a nevét, mert többet tartalmaz, mint bármely más, a napi bevitelünkhöz szükséges vitamin. Gyakran aszkorbinsavnak nevezzük, amikor kémiai tulajdonságairól beszélünk. Vízben könnyen oldódik, de oxigén, fény, hő vagy fémionok jelenlétében lebomlik. Egy felnőtt férfinak napi 60 mg C-vitamint kell fogyasztania.”

D-vitamin

A D-vitamin vagy a kalciferol egy zsírban oldódó vitamin, amely segíti a szervezetben a kalcium felszívódását és növeli a csontok szilárdságát. A D-vitamint természetesen a szervezet napfény hatására állítja elő. Számos élelmiszerben is megtalálható, beleértve a dúsított tejet és a zsíros halakat, például a lazacot és a tonhalat.

Cink

A cink egy fém, amely a szervezetben fordul elő. Nyomelemként nélkülözhetetlen fém, több funkcióval. Az emlősök minden szövetében és szervében jelen van, beleértve az embert is.

Szelén

Hősünk a szelén. A táplálék-kiegészítők sztárja volt, és a történelem legtöbbet tanulmányozott ásványa. Antioxidáns hatását annak a képességének köszönheti, hogy semlegesíti a szabad gyököket, amelyek gyakran összefüggésbe hozhatók számos betegséggel, például rákkal és szívbetegségekkel. Bár a szelént még nem vizsgálták alaposan, úgy gondolják, hogy 75 mikrogramm (egy mikrogramm a gramm egymilliomod része) elegendő lehet a férfiak napi táplálkozási igényeihez.

Próbáld ki most táplálékkiegészítőinket!