Vitaminok az immunrendszer erősítése érdekében

A vitamin olyan termék, amely nélkülözhetetlen minden élőlény szervezetének megfelelő működéséhez. Két típusra oszthatók: vízben oldódó és zsírban oldódó. Ez a típus rendszeres bevitelt igényel, mivel nem raktározódnak a szervezetben. A legfontosabb vitaminok: B-, C-, D-, E-vitamin, valamint a szelén – antioxidáns hatású, nyugtatja az immunrendszert és fokozza annak hatékonyságát. Gyakran felmerül a kérdés, hogy mennyi vitamint kell bevinni naponta? Fontos tisztázni, hogy vitaminokkal a legegyszerűbb a szervezet egészséges fenntartása. Ezek általánosságban élelmiszerekben is megtalálhatók, különösen vízben oldódó vitaminok.  Ha ügyelünk az étkezésre, akkor szerencsés, ha nem tabletta formájában vagy kiegészítőként kerül bevitelre.

D-vitamin

A legfrissebb tanulmányok azt mutatják, hogy a D-vitamin hiányában szenvedők hajlamosabbak a vírusos támadásokra, mint azok, akiknek megfelelő mennyiségű tápanyag van a szervezetükben. Azok az emberek, akik hosszabb ideig bent maradnak a járvány idején, hajlamosak hiányossá válni, mivel a napozás az egyik módja annak, hogy szervezetünk természetes módon szintetizálja a D-vitamint. A pótlás erősíti az immunrendszert, megerősíti a csontokat és segít megelőzni a megfázást, influenza, sőt rák is. Javasolt napi bevitel: 2000 NE.

C-vitamin

A C-vitamin segít megvédeni a sejteket, enyhíti a gyulladást és hozzájárul a megfázás megelőzéséhez. A C-vitamin is nagyon erős antioxidáns; megvédi a sejteket a szabad gyököktől, felelős a szívbetegségekért és a rák megelőzésében. Fokozza a B- és E-vitamin hatását is. Megtalálható nyers zöldségekben és gyümölcsökben, mint például paradicsom, paprika, brokkoli, citrusfélék vagy zöld leveles zöldségek. Legalább 500 mg hatás szükséges megelőzés céljából is.

B-vitamin

A B-vitaminok segíthetnek növelni a szervezet bakteriális fertőzésekkel szembeni ellenálló képességét, különösen világjárvány idején. Segítenek fenntartani az egészséges agyműködést és az emésztést is. A B-vitaminok legjobb forrásai a fehérjében gazdag élelmiszerek, például a tojás, a máj, a hal és a teljes kiőrlésű gabonák.

E-vitamin

Az E-vitamin fontos antioxidáns és immunerősítő, amely segít megvédeni a szervezet sejtjeit a károsodástól. Javítja az általános oxigén felhasználást is, ami viszont csökkenti számos egészségügyi probléma kockázatát. Az E-vitamin szinte minden élelmiszerben megtalálható, de a legmagasabb a búzacsírában, a napraforgómagban, a kukoricaolajban és az olívabogyóban. Az E-vitaminban gazdag élelmiszerek fogyasztása segít megvédeni Önt a szívbetegségek és bizonyos rákos megbetegedések ellen.

Omega -3

Az Omega -3 segít megerősíteni az immunrendszert, főként a szisztémás gyulladások csökkentésével, így lehetővé teszi az immunrendszer számára, hogy hatékonyan küzdjön meg a vírusokkal, amelyekkel érintkezünk. Az Omega 3 a szabad gyökök ellen is segít, és csökkenti a sejtek és/vagy vírusok önreprodukciós képességét. Az Omega-3 magas bevitele szintén fontos a B-sejtek számára, amelyek nagy szerepet játszanak a gyulladás elleni küzdelemben. Emellett a B-sejtek különösen fontosak az antitestek, valamint a citokinek – az immunrendszer fontos elemei – termelésében. Az Omega 3-nak egy másik fontos funkciója van a fertőzések leküzdésében és a fertőzések megelőzésében fiatalok és idősebb felnőttek esetében. Számos tanulmány kimutatta, hogy az Omega 3 magas bevitele csökkenti a későbbi influenza vagy tüdőgyulladás kialakulásának kockázatát. Ezenkívül jelentősen csökkenti annak esélyét, hogy idős korban ismét kiújuljon egy fertőzés, például a hörghurut.

Cink

A megfázás megelőzése és kezelése érdekében fontolja meg a cink használatát. A cinket kiegészítő formában szedők körében kevesebb volt a megfázás, és a tünetek időtartama is csökkent. Ezenkívül kevésbé súlyos tüneteik voltak – köztük kevesebb torokfájás. A cink ugyanakkor gátolja a vírusok megtapadását a torok és az orr nyálkahártya sejtjeihez, valamint elősegíti növekedésük és terjedésük visszaszorítását. A cink segíthet a gyulladás csökkentésében is, ami segíthet megnyitni az elzáródott légutakat.

Próbáld ki most táplálékkiegészítőinket!